share page on:

You are here

Zašto je "Exclusive" linija broj jedan? Zašto je "dupla" kesica bolja od jednostruke? Šta znači "metalni spoj"?

Sreda, novembar 22, 2017

Exclusive linija je od ostataka asortimana odvojena kako raskošnim recepturama, najelegantnijim dizajnom, tako i prednostima same filter kesice.

‘’Dupla’’ ili dvokomorna filter kesica se od strane proizvođača izdvaja kao bolja od jednostuke kesice a da li je u pitanju marketinški trik ili zaista ima niz prednosti? Svakako da je ova kesica znatno bolja i da ekstrakcijom kroz nju dobijamo bogatiji i kvalitetniji napitak iz prostog razloga što su usitnjene čestice lekovitog bilja iz čajne mešavine raspoređene po većoj površini same filter kesice i sa više strana izložene ključaloj vodi pa je sam proces ekstrakcije neuporedivo kvalitetniji i dobijamo napitak punijeg ukusa.

Da li je važno da kesice budu bez metalnih spojeva? Svakako da jeste prednost ali nije neophodno jer su i same legure metala koje se koriste u proizvodnji čaja (aluminijum-magnezijum) potpuno bezbedne i predviđene za upotrebu u proizvodnji hrane, ali ako se termin ‘’metal’’ bilo kako može izbeći kad je hrana u pitanju, onda je svakako bolje bez njega!