share page on:

You are here

Upoznajte nas

Porodična tradicija sakupljanja i prometovanja lekovitog bilja datira iz prošlog veka. Iskustvo i znanje o lekovitom bilju prenosilo se generacijama. Na temelju tog iskustva 1989. je osnovana samostalna zanatska radnja iz koje se kasnije razvio Fructus.

 

Fructus je osnovan 2001. godine kao porodična kompanija za ugovaranje uzgoja, preradu, promet lekovitim biljem i proizvodnju i prodaju klasičnih i aromatizovanih čajeva. Proizvodni program je obogaćen 2004. godine razvojem nove linije za proizvodnju dodataka ishrani u obliku kapsula, na bazi suvih ekstrakata lekovitog bilja. Još jedan veliki korak napravljen je 2007. godine uvođenjem novog tehnološkog procesa za proizvodnju čaja u obliku instant granula.

 

Danas se ponosimo širokom i raznovrsnom paletom proizvoda, proizvodnim, skladišnim i kancelarijskim prostorom na preko 3000 kvadratnih metara, pogonima izgrađenim po savremenim propisima i standardima, modernim i automatizovanim tehnološkim procesima, dobro opremljenom laboratorijom u kojoj se kontroliše bezbednost i kvalitet od sirovina do gotovih proizvoda, distributivnom mrežom koja pokriva domaće tržište ali i zemlje u regionu, standardom FSSC 22000 ali i standardima ISO9001 i HACCP koji su sertifikovani i uspešno se sprovode od 2005. godine.

 

Naš uspeh takođe počiva na radu, stručnosti i motivisanosti zaposlenih, i stoga je u ostvarivanju vrhunskih ciljeva njihovo znanje, veština i sposobnost, naše prestižno bogatstvo.